ساندویچ پانل دیواری

یکی از بهترین انتخاب‌ها در بین مصالح ساختمانی مختلف جهت ساخت انواع دیوار و اجرای نمای سازه‌ها، ساندویچ پانل دیواری است. این متریال پیش ساخته به دلیل نوع طراحی و ویژگی‌های منحصر به فرد خود توانستند جایگزینی بسیار مناسب برای مصالح سنتی باشند. 

معرفی ساندویچ پانل دیواری 

ساندویچ پانل‌ها سهم بزرگی در صنعت ساختمان سازی دارند. کاربرد این مصالح در سازه‌هایی که نیاز به مقاومت بالا و وزن کم باشد، بیشتر مشخص می‌شود. از آنجا که دیوارها بخش‌های مهمی در یک ساختمان هستند، نحوه درست ساخت آن‌ها می‌تواند عملکرد سازه را به شکل قابل توجهی بهبود دهد. کاربرد ساندویچ پانل از زمان تولید تا به امروز در سازه‌های متعددی بوده و مورد توجه سازندگان و مهندسان زیادی قرار گرفته است. 
شاید در نگاه اول ساختار ترکیبی پانل‌های دیواری طراحی ساده‌ای داشته باشد، ولی امکانات جدیدی را در اختیار معماران قرار داده است. بهبود عملکرد مقطع چه از نظر سازه‌ای و چه از لحاظ نفوذپذیری از مزیت‌های لایه‌ای بودن این پنل‌ها می‌باشد. 

ساختار ساندویچ پانل دیواری 

ساندویچ پنل‌ها مصالحی نوین در عصر امروز به شمار می‌روند که از زمان به‌کارگیری آن‌ها، صنعت ساخت و ساز به طور ویژه‌ای تغییر یافت. تمامی انواع این مصالح از یک هسته مرکزی و دو متریال جانبی تشکیل شده‌اند که این موارد در کنار هم یک کلیت واحد را ارائه می‌دهند. عنصر مرکزی در ساختار این مصالح از یک فوم عایق بوده و طرفین آن از دو ورق مقاوم استفاده می‌شود که کارایی و بازدهی بالایی را ارائه می‌دهند. این ساختار علاوه‌بر ساخت ساندویچ پانل در محصولات و صنایع دیگر نیز استفاده می‌گردد و دلیل ارجحیت آن‌ها به مصالح بنایی نیز همین ساختار کامپوزیتی می‌باشد. 

ساختار ساندویچ پانل دیواری

انواع ساندویچ پانل دیواری 

این متریال پیش ساخته از نظر جنس مواد اولیه به‌کار رفته در ساختار آن‌ها به دو دسته کلی طبقه‌بندی می‌گردند که هرکدام از آن‌ها باتوجه‌به ویژگی‌های منحصر به فرد خود در سازه‌های مختلف با کاربری متفاوت به‌کار می‌روند و در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد: 

انواع ساندویچ پانل‌های دیواری از لحاظ فوم عایق لایه درونی 

همانطور که پیش‌تر به آن اشاره شد، پانل‌های ساندویچی دارای سه لایه هستند که جنس متریال به کار رفته در این ساختار با یکدیگر متفاوت است و براساس نوع کاربری سازه‌ها انتخاب خواهند شد. در هسته مرکزی این مصالح مواد مختلفی به عنوان عایق استفاده می‌شود که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به پلی‌اورتان، پلی استایرن، پشم شیشه و… اشاره نمود. از پرکاربردترین مصالحی که از فوم‌های ذکر شده در ساختار آن‌ها استفاده شده در کنار مزایای انواع فوم ساندویچ پانل در ادامه ذکر شده است: 

انواع ساندویچ پانل دیواری از لحاظ فوم درونی

ساندویچ پانل دیواری پشم شیشه

این محصولات دارای فوم عایق پشم شیشه بوده و درواقع ماده‌ای مرکب هستند که از الیاف نازک شیشه تشکیل شده‌اند. این عایق در صنعت کاربرد بالایی داشته و در مقابل خوردگی و پوسیدگی مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهد. تنها ایرادی که به پانل پشم شیشه وارد است، خطر وجود بیماری‌های پوستی و تنفسی می‌باشد که توصیه می‌شود از تماس مستقیم با پوست جلوگیری گردد. 

ساندویچ پانل دیواری پلی‌اورتان

ساندویچ پانل با فوم پلی اورتان یکی از انواع پنل‌های ساندویچی بوده که در سازه‌های مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این فوم به شکل فشرده و غیرقابل اشتعال است و دانسیته بالایی را ارائه می‌دهد. این پنل معمولا در دو نوع مختلف ارائه می‌شود که براساس نیاز پروژه یکی از آن‌ها انتخاب خواهد شد. مدل PIR این عایق بیشتر در سازه‌هایی کاربرد دارد که خطر بالقوه آتش سوزی در آن‌ها بالا می‌باشد. 
علاوه‌بر دوام بالای پانل PIR در مقابل اشتعال، مقاومت در برابر رطوبت و صوت نیز از ویژگی‌های منحصربه فرد این محصولات می‌باشد. ساندویچ پانل دیواری پلی‌یورتان با ضخامت 4 سانتی‌متر در عدم انتقال حرارت برابری می‌کند با یک دیوار آجری با ضخامت 50 سانتی‌متر. شاید دلیل استفاده از این محصول در سازه‌هایی که نیاز به عایق‌سازی در آن اهمیت بالایی دارد، همین بازدهی بالا با ضخامت اندک باشد. 

ساندویچ پانل دیواری پلی اورتان

ساندویچ پانل دیواری پلی‌استایرن

پانل ساندویچی پلی استایرن یکی دیگر از پانل‌هایی است که از فوم پلی استایرن در خود بهره می‌برد و کاربرد زیادی در پوشش‌دهی دیوار سازه‌های مختلف دارد. این پانل‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند که هر کدام باتوجه‌به کاربری ساختمان مورد نظر انتخاب خواهند شد: 

  • پلی استایرن GPPS 
  • پلی استایرن  HIPS

انواع ساندویچ پانل‌های دیواری از نظر ورق‌های جانبی 

در لایه‌های جانبی پیرامون هسته مرکزی ورق‌هایی قرار گرفته‌اند که با حفظ یک پوشش مستحکم برای پانل، عایق میانی را از تاثیرات محیط پیرامون حفظ می‌کنند. طبق بررسی‌های انجام شده بر روی انواع ساندویچ پنل دیواری و سقفی، ورق فلزی را به عنوان یکی از بهترین گزینه‌ها معرفی می‌کنند. از ورق‌های اصلی پرکاربرد می‌توان به آلومینیوم، گالوانیزه و آلوزینک اشاره نمود. هرکدام از ورق‌ها مزایا و کاربردهای ویژه خود را داشته که با توجه به نیاز پروژه و کاربری سازه موردنظر انتخاب خواهند شد. انواع ورق ساندویچ پانل دیواری به شرح زیر است: 

انواع ساندویچ پانل‌های دیواری از نظر ورق‌های جانبی 

ساندویچ پانل دیواری آلومینیوم 

یک نوع پرکاربرد از این مصالح پیش ساخته که در پروژه‌های عظیم همچون صنعت کشتی‌سازی، هواپیما، خودروسازی و… کاربرد دارد، ساندویچ پنل آلومینیومی می‌باشد. این پانل‌ها علاوه‌بر نوع دیواری برای پوشش سقف سازه‌های مختلف نیز کاربرد دارد. آلومینیوم یک فلز بسیار گران‌قیمت بوده و مزایایی چون وزن کم، عایق حرارتی، پایداری بالا، مقاومت بسیار زیاد در مقابل خوردگی، دوام بسیار بالا در برابر رطوبت و… را شامل می‌شود. پانل ساندویچی آلومینیوم کمتر در پروژه‌های ساختمانی به کار می‌رود؛ چراکه قیمت مصالح بالا خواهد بود و از نظر اقتصادی به‌صرفه نخواهد بود. 

پنل دیواری گالوانیزه 

یکی دیگر از انواع پانل‌های دیواری که از ورق گالوانیزه در اطراف هسته مرکزی ساختار این مصالح استفاده شده، ساندویچ پانل گالوانیزه می‌باشد. این ورق هزینه بسیار مناسبی داشته و گزینه خوبی برای استفاده در کاربری‌های متعدد ساختمانی محسوب می‌شود. کاربرد این پانل در سازه‌هایی همچون انواع کانکس، سوله‌های مختلف، ویلاهای پیش ساخته، استادیوم‌ها و ورزشگاه‌ها و… بوده و به دلیل دارا بودن ویژگی‌های مختلف همچون مقاومت در مقابل شرایط آب و هوایی نامساعد در بسیاری از مناطق با اقلیم متفاوت قابل استفاده خواهد بود. ورق گالوانیزه به دلیل بهره‌مندی از روی در ترکیب خود، مقاومت خوبی در مقابل اکسید شدن و زنگ‌زدگی از خود نشان می‌دهد و به همین دلیل است که در مناطقی همچون نواحی مرطوب می‌توان از آن استفاده نمود. 

پانل دیواری آلوزینک 

در این ساندویچ پانل از ورق‌های آلوزینک جهت پوشش لایه‌های جانبی استفاده می‌شود. ورق آلوزینک به دلیل استفاده از دو آلیاژ روی و آلومینیوم در ترکیب خود، مزایای مربوط به دو ساندویچ پانل قبلی را شامل شده و به همین دلیل بهترین گزینه برای استفاده در ساختمان‌های متعدد خواهد بود. این ورق برخلاف گالوانیزه از انعطاف پذیری خوبی برخودار است و به همین دلیل در مقابل ضربه یا فشار خواص منحصر به فرد خود را از دست نخواهد داد. 
پانل‌های آلوزینک جهت پوشش دیوارهای یک سازه و همچنین برای سقف ساختمان‌های مختلف استفاده می‌شود. معمولا در رقابت دو ورق آلوزینک و گالوانیزه، به دلیل کاهش هزینه‌های مربوط به بازسازی و تعمیر در پانل آلوزینک (با وجود قیمت کمتر ورق‌های گالوانیزه) از این مدل بیشتر استفاده می‌گردد. 

روش‌های تولید ساندویچ پانل 

برای تولید ساندویچ پنل‌ها از دو خط تولید مختلف استفاده می‌شود که در هر کدام دستگاه‌های متعددی نیز کاربرد دارد: 

  1. روش کانتینیوز یا ممتد: در این روش تمامی مواد اولیه موردنیاز برای تولید ساندویچ پانل از یک سمت دستگاه وارد شده و از طرف دیگر دستگاه پانل انتخابی خارج خواهد شد. در این روش از دو دستگاه پلی اورتان و پلی استایرن جهت تولید پانل موردنظر استفاده خواهد شد. 
  2. روش دیسکانتینیوز یا غیرممتد: یکی دیگر از روش‌های تولید پانل‌ها که طی چند مرحله انجام می‌گیرد، روش دیسکانتینیوز است. در این روش نیز برای تولید پلی یورتان و پلی استایرن از دو دستگاه قبلی استفاده می‌شود. لازم به ذکر است تولید پانل‌ها در این روش برخلاف مورد قبلی نیاز به افزایش نیروی انسانی دارد. در شرکت‌های معتبر معمولا از روش کانتینینوز برای تولید ساندویچ پانل‌ها استفاده می‌شود. 

ویژگی‌های منحصربه‌فرد ساندویچ پانل دیواری 

به کارگیری پنل‌های دیواری مزایای مختلفی را به دنبال دارد و به همین دلیل است که سازندگان و معماران امروزه تمایل به استفاده از این متریال پیش ساخته به جای مصالح سنتی دارند. برخی از مهم‌ترین مزایا و ویژگی‌هایی که می‌توان به آن‌ها اشاره نمود عبارت است از: 

  • مقاومت در برابر رطوبت: یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های مربوط به این مصالح، دوام و ماندگاری بالا در مقابل رطوبت می‌باشد. این مورد به جنس ورقه‌های به‌کاررفته در ساختار پنل برمی‌گردد و اگر ورق‌ها به درستی انتخاب شوند، نفوذ آب و رطوبت به این مصالح به صفر می‌رسد. 
  • مقاوم در مقابل آتش: این مورد یکی از مهم‌ترین مزایایی است که خطر بالقوه حریق در یک ساختمان را به حداقل می‌رساند و با انتخاب یک پانل درست از گسترش و شعله‌ور شدن آتش جلوگیری خواهد شد. مقاومت در برابر آتش مربوط به انتخاب درست فوم لایه میانی می‌شود. 
  • عایق صوتی: این مصالح به عنوان عایقی در مقابل صدا عمل کرده و از نفوذ سر و صدا به بخش‌های مجاور جلوگیری می‌نمایند. ارزش این مزیت در ساختمان‌هایی که با هدف درمانی، مسکونی یا صنعتی احداث می‌شوند بالا خواهد بود. 
  • حمل‌ونقل آسان و قابلیت دمونتاژ: این متریال پیش ساخته به دلیل وزن کمی که دارد معمولا حمل و نقل آسانی داشته و به‌راحتی می‌توان آن‌ها را به مناطق مختلف ارسال نمود. 
  • مقاومت در مقابل نفوذ جانوران موذی: از دیگر مواردی که در یک سازه به‌خصوص ویلاها یا ساختمان‌هایی که در مناطق کوهستانی یا کویری ساخته می‌شوند اهمیت دارد، عدم نفوذ جانوارن موذی می‌باشد. این مزیت مورد توجه افراد زیادی قرار داشته و یکی از گزینه‌هایی است که قبل از ساخت یک سازه باید به آن توجه نمود. 

کاربرد ساندویچ پنل دیواری 

امروزه جهت پوشش دیوار سازه‌های مختلف از پانل‌های دیواری بهره می‌برند. کاربرد ساندویچ پانل دیواری باتوجه‌به مزایای متعددی که این محصولات دارند و همچنین انواع مختلفی که ارائه می‌دهند، در سازه‌های متعددی می‌باشد. از جمله سازه‌هایی که از این مصالح جهت پوشش دیوار آن‌ها استفاده می‌شود می‌توان به موارد زیر اشاره نمود: 

  • سوله‌ها و انبارهای مختلف 
  • سردخانه‌های ثابت و متحرک
  • کلین روم‌ها 
  • ساختمان‌های بزرگ صنعتی 
  • کانکس‌ها 
  • کانتینرهای مخصوص حمل‌ونقل 
  • ساختمان‌های ویلایی 
  • پارتیشن‌بندی داخلی 
کاربرد پانل دیواری

مشخصات فنی ساندویچ پانل دیواری

 این مصالح را می‌توان در ضخامت و اندازه‌های مختلفی سفارش داد که طبق نیاز و کاربری پروژه و با توجه به ابعاد سازه موردنظر توسط کارشناسان ارائه خواهد شد.

مشخصات فنیابعاد

طول

بین 2 تا 13.60 متر طبق نیاز مشتری

عرض ثابت

1160 میلی‌متر

عرض مفید

1140 میلی‌متر

ضخامت

از 40 تا 150 میلی‌متر

وزن

باتوجه‌به جنس عایق و ورق متفاوت است

جهت اطلاع بیشتر از مشخصات پانل دیواری مانند وزن پانل و… می‌توانید به لینک مشخصات فنی ساندویچ پانل مراجعه فرمایید.

اجرا و نصب پنل‌های دیواری 

مهم‌ترین قسمت‌های مربوط به ساخت سازه‌های پیش ساخته، اجرای پانل‌های دیواری و سقفی است که باید به‌درستی انجام گیرد تا متریال آن‌ها دچار آسیب نشود. در نصب پانل‌های دیواری بهتر است به نکات مهمی که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره شده توجه کنید: 

  1. در مرحله اول نیاز به انتخاب یک محل مناسب برای زیرسازی وجود دارد تا فونداسیون در بهترین حالت اجرا گردد که این مورد نیاز به بررسی نقشه فنی خواهد داشت.
  2. دیوارهای کرسی چینی باید مطابق با خواسته کارفرما بین 30 الی 50 سانتی‌متر باشد تا فونداسیون به شکل اصولی اجرا گردد. درواقع برای جلوگیری از آسیب به پنل‌های دیواری این مورد انجام می‌شود. 
  3. در مرحله سوم نوبت به اتصال پروفیل‌ها به یکدیگر بوده که نیاز است تا به دقت و با جوشکاری به هم متصل شوند. 
  4. در این مرحله نیاز به فیکس کردن نبشی‌ها وجود دارد که توسط دریل و پیچ روی پنل دیواری انجام می‌گیرد. 
  5. از اسپری مخصوص پلی اورتان جهت محافظت از مقاطع دیوار برای جلوگیری از نفوذ آب استفاده می‌شود تا بعد از آن پانل بعدی متصل گردد. 
  6. در آخرین مرحله نیز موارد مربوط به زیباسازی سازه انجام خواهد شد که به وسیله درزگیر و فلاشینگ انجام می‌شود. 
نصب و اجرای ساندویچ پانل دیواری

ساندویچ پانل دیواری ماموت 

از آنجا که تمامی مراحل ساخت ساندویچ پانل‌های دیواری و سقفی در کارخانه انجام می‌شود، لذا استفاده از مواد اولیه باکیفیت و استفاده از دستگاه‌های پیشرفته، مهم‌ترین گزینه‌هایی است که باید در انتخاب شرکت سازنده به آن‌ها توجه نمایید. یکی از برجسته‌ترین تولیدکننده‌های ساندویچ پانل در دنیا شرکت ماموت بوده که تاکنون بهترین پنل‌ها را تولید نموده است. دلایلی که باید شرکت ماموت را به عنوان تولیدکننده مصالح پیش ساخته خود انتخاب نمایید به شرح زیر است: 

  • ماموت ورق‌های باکیفیت وارداتی را برای به‌کارگیری در ساندویچ پانل‌های دیواری انتخاب می‌کند که در مقابل رطوبت و نفوذ آب استحکام بالایی دارند. 
  • پانل‌های دیواری این شرکت مطابق با اصول علمی تولید شده و به همین دلیل مونتاژ این مصالح ساده خواهد بود. 
  • دانسیته فومی که برای لایه میانی پانل‌ها در این شرکت استفاده می‌شود در بیش‌ترین حالت ممکن می‌باشد. 

قیمت ساندویچ پانل دیواری 

کنترل هزینه‌های نهایی از مهم‌ترین گزینه‌هایی است که به عنوان اولویت سازندگان و فعالین حوزه ساخت و ساز می‌باشد. تولیدات شرکت ماموت در هنگام نصب نیاز به نیروی کار کمتری داشته و به همین دلیل بخشی از هزینه‌های مربوط به این مورد کاهش چشمگیری خواهد داشت. علاوه‌بر مورد گفته شده، قیمت هر مترمربع ساندویچ پانل دیواری به عوامل مختلفی همچون نوع ماده عایق، ورق انتخابی، رنگ و طرح پانل دیواری موردنظر، ضخامت رنگ ورق، ابعاد مصالح، قیمت مواداولیه روز بازار و… بستگی دارد. 
شما می‌توانید از طریق ارتباط با واحدهای فروش مجموعه ماموت پس از انتخاب متریال مناسب برای سازه خود از قیمت آن نیز مطلع شوید. بدین منظور کافیست با شماره‌های درج شده در وبسایت تماس حاصل فرمایید و با کارشناسان مشورت‌های لازم را داشته باشید. 

طول عمر ساندویچ پانل‌های دیواری چند سال است؟

این مصالح معمولا عمر بالایی در حدود 30 تا 50 سال دارند؛ چراکه در مقابل عوامل محیطی مختلف مقاومت زیادی از خود نشان می‌دهند.

مناسب‌ترین رال رنگ برای ساندویچ پانل دیواری کدام است؟

باتوجه به کاربری سازه و نیاز پروژه رنگ و طرح موردنظر انتخاب خواهد شد که انواع رنگ و طرح برای پانل‌های دیواری در شرکت ماموت به صورت کامل وجود دارد.

محاسبه قیمت ساندویچ پانل دیواری به چه صورت است؟

قیمت هر متر مربع ساندویچ پانل دیواری با درنظر گرفتن عوامل مختلفی که بر هزینه نهایی تاثیر دارد محاسبه خواهد شد که اطلاع از آن‌ها با واحدهای فروش امکان پذیر خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس و پشتیبانی
قیمت ساندویچ پانل