همانطور که می دانیم در دنیای امروز دیگر مصالح سنتی مانند آجر، بتن کاربرد ندارد و مصالح پیش ساخته ای مانند ساندویچ پانل جایگزین مصالح سنتی شده است. استفاده از ساندویچ پنل به دلیل داشتن مزایای فراوانی مانند وزن سبک، قیمت مقرون به صرفه و استحکام و دوام بالا به شدت رواج پیدا کرده است و بسیاری از افراد برای پوشش دهی سقف و دیوار سازه های خود از سازه های پیش ساخته مانند ساندویچ پانل سقفی و ساندویچ پانل دیواری استفاده می کنند در این مقاله به راههای تعمیر و نگهداری از ساندویچ پانل میپردازیم.
ساندویچ پانل چیست؟
ساندویچ پنل ها مصالحی هستند که به منظور ساخت ساختمان ها و یا تعمیر آنها مورد استفاده قرار می گیرند و استفاده از این مصالح موجب می شود در زمان و هزینه تا حد زیادی صرفه جویی شده و سرعت اجرای پروژه ها به میزان زیادی بالا برود.
یکی از نکاتی که بایستی به خاطر داشته باشید این است که در صورتی که از افراد با تجربه در نصب و اجرای ساندویچ پانل ها بهره گرفته شود طول عمر و استحکام ساندویچ پانل ها به مراتب بیشتر خواهد شد.نگهداری ساندویچ پانل ها مستلزم رعایت مواردی است که در این مقاله قصد داریم در مورد این موارد توضیح دهیم.
چه نکاتی برای بسته بندی ساندویچ پانل باید رعایت شود؟
ساندویچ پانل در دو نوع ساندویچ پانل سقفی و ساندویچ پانل دیواری طبقه بندی می شوند و از آنها برای پوشاندن سقف و دیوار سازه ها بهره گرفته می شود.
قابل ذکر است که بدانید که ساختار ساندویچ پانل ها به گونه ای است که از حساسیت بالایی برخورداند، لذا در صورتی که به درستی از آنها مراقبت شود، برای سالیان طولانی می توان از آنها در صنعت ساختمان سازی استفاده نمود. به همین منظور لازم است در هنگام انبار نمودن پانل های ساندویچی نکاتی را رعایت نمود که ادامه مقاله توضیحاتی در مورد آنها در اختیار شما قرار خواهیم داد.
بسته های حاوی ساندویچ پانل باید به گونه ای قرار گیرند که هوا در بین بسته ها جریان داشته باشد. به این ترتیب از بروز پوسیدگی و خوردگی آنها جلوگیری خواهد شد.
در قسمت زیرین این مصالح پیش ساخته باید از صفحه سخت استفاده شود که این کار کمک میکند این مصالح پیش ساخته از ضربه یا رطوبت در امان بمانند.
بسته ها بایستی به نحوی قرار گیرند تا هیچ گونه فشاری به ساندویچ پانل وارد نشود چراکه فشارهای بیش از حد می تواند به ساندویچ پانل آسیب وارد کند.
نحوه ی قرارگیری بسته ها بایستی به شکل شیب دار باشد.این کار کمک می کند تا آب ناشی از برف یا باران به بسته ها نفوذ نکند. البته موقع چیدمان به قسمت مفتول دار و جوش خورده نیز نباید آسیبی وارد شود.
در هنگام بارگیری لبه این سازه ها نباید با چنگگ برخورد نماید.
دو پانل نباید بر روی یکدیگر کشیده شوند چرا که کشیدگی باعث آسیب دیدن این مصالح می شود.
به منظور جلوگیری از ضربه دیدن پانل ها بایستی تا حد المکان آنها را در محل پروژه تخلیه نمایید تا در اثر حمل آسیب نبینند.
پانل ها بایستی به صورت عمودی و در راستای یکدیگر قرار گیرند و نه روی هم.
روش های نگهداری پانل ها بعد از اجرا و نصب
سعی کنید که دور از نورخورشید نگهداری و نصب نمایید.
در صورتی که قرار است ساندویچ پانل ها در معرض مواد شیمایی قرار گیرند سعی کنید از ساندویچ پانل که مقاومت بالایی دارند برای ساخت سازه ها استفاده نمایید.در صورتی که پانل ها مقاومت کافی در برابر مواد شیمایی را ندارند سعی کنید آنها را دور از این مواد نگه دارید.
چناچه میخواهید استحکام و دوام ساندویچ پانل ها افزایش پیدا نماید می توانید هر چند وقت یک بار نسبت به تعمیر یا تعویض قطعات آسیب دیده اقدام نمایید.
درزبندی یا آب بندی سازه هایی که با استفاده از پانل ها پوشش داده می شوند بایستی به درستی انجام شود در غیر اینصورت از عمر مفید پانل ها کم می شود.
بهتر است از افراد متخصص و زبده برای نگهداری ساندویچ پانل ها استفاده نمایید وگرنه پانل ها می تواند آسیب ببیند.
در صورت بروز آسیب چگونه ساندویچ پانل ها را تعیمر کنید؟
برخی از اوقات در اثر استفاده طولانی مدت ممکن است ساندویچ پانل سقفی یا ساندویچ پانل دیواری آسیب ببینند که در این صورت بهتر است اقداماتی برای تعمیر یا تعویض ساندویچ پانل انجام دهید.
در صورتی که بخش زیادی از ساندویچ پانل از بین برود باید این قطعه با قطعه نو جایگزین نمایید. اما این کار به سبب تفاوت رنگی که ممکن است پانل تعویض شده با پانل های تعویض نشده داشته باشند، می توانند مشکل ساز باشد.
چناچه ساندویچ پانل هایی که برای سازه شما استفاده شده است دچار خوردگی، زنگ زدگی باشند بهتر است با استفاده از روش هایی مانند پاک سازی، رنگ کردن و شستشو برای تعمیر آنها اقدام نمایید.همچنین قطعات آسیب دیده و پیچ های زنگ زده را تعویض نمایید تا از گسترش صدمات جلوگیری کند.