پروفیل ساندویچ پانل

ساندویچ پانل‌ها همانند سایر مصالح ساختمانی نیاز به زیرسازی مناسب برای نصب و اجرا دارند که پروفیل ساندویچ پانل مسئولیت این کار را بر عهده دارد. به کار بردن پروفیل در اجرای این متریال پیش ساخته منجر به افزایش ضخامت مصالح و مقاومت آن‌ها خواهد شد. علاوه‌بر این پروفیل‌ها معمولا جهت بالا بردن حفظ تعادل و استحکام سازه مورد استفاده قرار می‌گیرند.

معرفی پروفیل ساندویچ پانل

پروفیل ساندویچ پانل اشاره به شکل ظاهری و ساختار ورق‌های فلزی داشته که در دو طرف پنل ساندویچی قرار می‌گیرند. این ورق‌های فلزی معمولاً از جنس فولاد گالوانیزه، آلومینیوم یا آلوزینک هستند و ممکن است با پوشش‌هایی مختلف برای مقاومت در برابر خوردگی و شرایط محیطی ویژه پوشیده شوند.
پروفیل‌ها می‌توانند با توجه به کاربرد و نیاز ساختاری و زیبایی‌شناسی، شیارهای مختلفی داشته باشند. پروفیل ساندویچ پنل سقفی و دیواری به عنوان یک متریال مهم در زیرسازی این مصالح شناخته می‌شود که پیش از استفاده آن باید به یک سری نکات مهم توجه گردد:

  • ابعاد پانل و سازه
  • نوع پنل ساندویچی
  • فاصله‌های زیرسازی
  • استفاده از پیچ‌های واشردار
  • توجه به فواصل تکیه‌گاه‌های اصلی
  • ضخامت ورق‌ها و فوم پنل
پروفیل ساندویچ پانل

مزایای استفاده از پروفیل ساندویچ پانل در زیرسازی

اگر تمایل به استفاده از ساندویچ پنل دیواری و سقفی در ساختمان مورد نظر خود دارید، نیاز به یک زیرسازی مناسب نیز خواهید داشت. زیرسازی به سیستم حمایتی گفته می‌شود که پانل‌ها را در جای خود نگه داشته و توانایی تحمل بار و عملکرد سازه‌ای به آن‌ها می‌بخشد. پروفیل پنل ساندویچی در زیرسازی پانل‌ها نقش مهمی ایفا می‌کند.
از پروفیل‌های مختلف می‌توان برای مقاصد متفاوت همچون ساخت سقف‌های موجدار یا صاف، دیواره‌های خارجی و داخلی و پارتیشن‌بندی استفاده نمود. پروفیل‌های ساندویچ پانل ماموت باید به دقت با توجه به مشخصات سازه‌ای و نیازهای حرارتی و مکانیکی انتخاب شوند تا عملکرد بهینه‌ای را ارائه دهند. استفاده از پروفیل‌های مناسب در زیرسازی مزایای مختلفی دارد که در جدول زیر به آن‌ها اشاره شده است:

  پشتیبانی سازه‌ایپروفیل‌ها به همراه عناصر فولادی دیگر به عنوان اسکلت یا چهارچوب اصلی عمل می‌کنند که پنل‌های ساندویچی به آن‌ها متصل می‌شوند.
  توزیع بارپروفیل به توزیع یکنواخت بار وارده بر روی ساختمان کمک نموده و از انحراف و تغییر شکل‌ دیوارها و سقف‌‌ها جلوگیری می‌نماید.
  عایق‌بندیزیرسازی به درستی اجرا شده، از پانل‌ها حمایت کرده و اطمینان از عملکرد صحیح عایق‌بندی ساختمان را فراهم می‌آورد.
  تسهیل در نصبپروفیل‌های استاندارد ساندویچ پنل می‌توانند نصب پنل‌ها را آسان‌تر نموده و سرعت فرایند نصب را افزایش دهند.
  اطمینان از آب‌بندیدرست بودن نصب پروفیل‌ها می‌تواند به جلوگیری از نفوذ آب به داخل ساختمان کمک و ضریب عایق‌بندی آب را بهبود بخشد.
  دوام و طول عمریک زیرسازی قوی می‌تواند به افزایش دوام و طول عمر کلی ساختمان کمک کند.

انواع پروفیل ساندویچ پنل از نظر شکل ظاهری

پروفیل ساندویچ پانل از لحاظ شکل ظاهری به زاویه‌ها، خطوط و برجستگی‌هایی اشاره دارد که بر روی ورق‌های فلزی اطراف عایق قرار گرفته و نهایتا نمای نهایی پنل را تشکیل می‌دهند. این پروفیل‌ها می‌توانند به شکل‌های زیر باشند:

پروفیل Z

شکل ظاهری این پروفیل‌ها مانند Z بوده که تحت عنوان پروفیل‌های مقطع باز شناخته می‌شوند و فرایند تولید آن‌ها نیز کمی پیچیده می‌باشد. از این پروفیل که با نام پرلین نیز خوانده می‌شود، در ایستگاه‌های سوخت رسانی، مصارف صنعتی و کشتی‌سازی، پوشش سالن‌های ورزشی و… استفاده می‌گردد.
پروفیل Z از جمله مقاوم‌ترین پروفیل‌ها بوده که استفاده از آن منجر به افزایش استحکام ساندویچ پانل‌ سقفی و مقاومت کلی سازه خواهد شد. به کارگیری این پروفیل مزایای مختلفی دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • به موجب استحکام بالای پروفیل Z، به کار بردن آن در مناطق جغرافیایی زلزله‌خیز می‌تواند مقاومت کلی ساختمان را افزایش داده و خسارات ناشی از این حادثه را به حداقل برساند.
  • به دلیل استفاده از این پروفیل در سازه‌های فلزی، اهمیت آن از سایر پروفیل‌ها بیشتر شده است.
  • حمل و نقل آن به نسبت دیگر پروفیل‌ها ساده‌تر بوده و با رعایت استانداردهای لازم هیچ گونه آسیبی به آن‌ها وارد نخواهد شد.
  • استفاده از این پروفیل، وزن کلی سازه را تا 40 درصد کاهش می‌دهد.
  • با پروفیل Z می‌توان آسیب‌هایی که از حوادث غیر مترقبه همچون طوفان‌ها و فرسایش خاک به ساختمان وارد می‌شود را به کمترین مقدار رساند.

پروفیل قوطی

یکی دیگر از انواع پروفیل‌ها که شکل ظاهری آن به مانند یک باکس چهارگوش و جعبه‌ای توخالی است، پروفیل قوطی می‌باشد که در زیرسازی ساندویچ پانل ماموت کاربرد بالایی دارد. کاربرد این دسته از پروفیل‌ها در ساخت ستون‌ها و به طور کلی مواردی که نیاز به خصوصیات هندسی حول دو محور اصلی دارد، می‌باشد.
پروفیل قوطی انواع مختلفی داشته و در ابعاد متفاوتی عرضه می‌شود و انتخاب آن‌ها معمولا با توجه به نیاز پروژه خواهد بود. پروفیل‌های مربع و مستطیل با سطح مقطع کوچک به عنوان نرده‌های فلزی در کاربری‌های مختلف همچون نرده‌کشی اطراف کارخانجات استفاده می‌شود و سطح مقطع بزرگ آن‌ها نیز در ساخت اسکلت فلزی و ستون کاربرد دارد. برخی از مهم‌ترین ابعاد مربوط به قوطی پروفیل عبارت است از:

  • قوطی 22: این قوطی یکی از انواع پروفیل با مقطع مربع شکل بوده که در صنایع متعددی کاربرد دارد و به عنوان پرفروش‌ترین مقطع شناخته می‌شود.
  • قوطی 44: از دیگر پروفیل‌های مربع شکل، سطح مقطع 4 در 4 می‌باشد که در ضخامت‌ها و طول‌های مختلف عرضه می‌گردد. این پروفیل بیشتر برای ساخت یک سازه یا پروفیل درب و پنجره کاربرد دارد.
  • قوطی 84: یکی دیگر از انواع پروفیل قوطی، پروفیل‌های مستطیل شکل هستند که در ضخامت‌های متعددی تولید می‌شوند. وزن این قوطی به نسبت دو مدل قبلی بالاتر بوده و قیمت آن نیز بیشتر است. کاربرد پروفیل قوطی 84 در صنایع و سازه‌هایی با ابعاد بزرگ می‌باشد.

سایر پروفیل‌‌های پرکاربرد

  1. پروفیل F شکل: این دسته از پروفیل‌ها شامل دو قسمت پایه و روکش هستند و معمولا به صورت کشویی مورد استفاده قرار می‌گیرند. بخش مربوط به پایه یا بیس کار پیش از نصب پنل ساندویچی و بخش روکش یا کاور نیز در مرحله بعد قرار خواهد گرفت. پروفیل اف F شکل معمولا برای احداث درب و پنجره‌ها به کار می‌روند.
  2. پروفیل H شکل: این مدل پروفیل‌ها نیز همانند مورد قبلی دارای دو بخش بیس و کاور می‌باشند و معمولا جهت اتصال ساندویچ پانل‌های عمودی به افقی و همچنین اتصال طولی پنل‌ها به یکدیگر استفاده می‌شوند.
  3. پروفیل V شکل: این پروفیل‌ها با دارا بودن دو بخش پایه و روکش برای اتصال لبه‌های دیوار و کنج‌ها یا سقف کاربرد دارند و لبه‌های پروفیل V شکل معمولا یک زاویه قائم با یکدیگر می‌سازند.

تولیدکنندگان معمولاً انتخاب‌های متنوعی از شکل‌های پروفیل ارائه می‌دهند تا مهندسان و طراحان بتوانند نمای مورد نظر خود را برای هر پروژه معماری انتخاب نمایند. از این پروفیل‌ها هم برای بهبود ظاهر زیبایی‌شناختی و هم برای افزایش قابلیت‌های سازه‌ای پانل‌ها استفاده می‌شود.

پروفیل V شکل

انواع پروفیل ساندویچ پانل از نظر جنس

پروفیل‌های مورد استفاده در پنل‌های ساندویچی از نظر جنس نیز شامل انواع مختلفی می‌شوند که سه نمونه از مهم‌ترین آن‌ها در جدول زیر آورده شده است:

پروفیل کامپوزیتیپروفیل گالوانیزهپروفیل آلومینیومی
  وزن این مدل پروفیل‌ها بسیار کم بوده و برای مقاومت در برابر خوردگی و ارتعاشات گزینه بسیار مناسبی هستند.    برای تولید این دسته از پروفیل‌ها از پوشش روی در سطح فلز استفاده می‌گردد و مقاومت پروفیل را در مقابل زنگ زدگی افزایش می‌دهد.  این دسته از پروفیل‌ها نیز وزن اندکی دارند و به سه دسته صنعتی، ساختمانی و معماری تقسیم می‌شوند.

عوامل موثر بر قیمت پروفیل ساندویچ پنل ماموت

قیمت پروفیل ساندویچ پنل ماموت معمولا تحت تأثیر چندین عامل قرار داشته که پس از در نظر گرفتن تمامی فاکتورها، هزینه نهایی اعلام می‌گردد. برخی از مهم‌ترین این عوامل عبارت است از:

  • مواد اولیه: نوع متریال فلزی استفاده ‌شده در پروفیل، مانند فولاد گالوانیزه، آلوزینک یا استنلس استیل، تأثیر قابل توجهی بر قیمت دارد.
  • نوع و شکل پروفیل: برخی پروفیل‌های پیچیده‌تر یا بزرگ‌تر ممکن است قیمت بیشتری داشته باشند؛ زیرا تولید آن‌ها پیچیده‌تر و مصرف مواد بیشتری دارد.
  • مقاومت حرارتی: پروفیل‌هایی که جهت مقاومت حرارتی بالاتر طراحی شده‌اند، ممکن است گران‌تر باشند.
  • مقاومت مکانیکی: اگر پروفیل‌ها برای تحمل بارهای سنگین یا شرایط سازه‌ای خاص طراحی شده باشند، هزینه‌ها افزایش خواهد یافت.
  • اندازه و ابعاد: بزرگ‌تر بودن یا داشتن ابعاد دقیق و سفارشی می‌تواند روی قیمت تمام‌شده تأثیرگذار باشد.
  • تیراژ تولید: سفارش‌های با تعداد بالا ممکن است از تخفیف‌های تولید انبوه بهره‌مند شوند؛ این در حالی است که سفارشات کوچک‌تر ممکن است هزینه بیشتری در پی داشته باشند.
  • نوسان نرخ ارز: یکی از عوامل مهمی که بر قیمت نهایی تاثیر چشمگیری دارد، قیمت روز ارز در بازار می‌باشد.

شما می‌توانید با برقراری ارتباط با بخش فروش مجموعه ماموت از طریق شماره‌های درج در وبسایت، پس از ارتباط با کارشناسان و دریافت راهنمایی‌های لازم از آن‌ها، قیمت پروفیل ساندویچ پانل موردنظرتان را از آن‌ها جویا شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس و پشتیبانی
قیمت ساندویچ پانل