سوله دو طبقه

به سازه‌های فلزی با سقف شیبدار که براساس محاسبات فنی خاص در ابعاد مختلف تولید می‌شوند، سوله می‌گویند. سوله‌ها را می‌توان برای سازه‌هایی مانند کارخانه‌ها، انبارها، هواپیماها، تعمیرگاه‌ها، سالن‌های ورزشی، مرغداری، دامداری‌ها و فروشگاه‌ها استفاده کرد. این سازه‌های فلزی بسته به نوع کاربری مصرف کننده انواع مختلفی اعم از سوله خرپایی، تیرورقی، سوله قوسی و سوله دوطبقه دارند.

معرفی سوله دو طبقه

دسته‌ای از سوله‌ها که از چندین طبقه تشکیل شده است با نام سوله دو طبقه معروف هستند. سوله چند طبقه با اهداف متعددی ساخته می‌شوند و کاربران با هدف‌های متعدد می‌توانند از این سازه استفاده کنند. یکی از اهداف ساخت این نوع سوله، حداکثر استفاده از فضای موجود است. از این نوع سوله‌ها می‌توان برای نگهداری کالا یا محصولات متفاوتی از آن استفاده نمود. به این ترتیب در استفاده از فضا به طرز فوق العاده‌ای صرفه جویی خواهد شد
در ادامه این مقاله قصد داریم شما را با انواع سوله دو طبقه، کاربرد و هزینه ساخت سوله دو طبقه بپردازیم.

سوله دو طبقه

مزایای ساخت سوله دو طبقه با ساندویچ پانل

  • سبک بودن
  • ضدحریق بودن
  • مقاومت زیاد در برابر زلزله
  • عایق خوب صوت و حرارت
  • حمل و نقل ساده پانل ساندویچی، ساخت و اجرای سوله را بدون نیاز به کارگران فراهم می‌کند.
  • با توجه به اینکه ساندویچ پانل ضخامت بسیار کمی دارد فضای مفیدی بیشتری را برای کاربر فراهم می‌کند.

انواع سوله دو طبقه

سوله‌های دو طبقه در دو نوع سوله مستقل و سوله وابسته تقسیم بندی می‌شوند. هر کدام از این سوله ها مزایا و معایب مخصوص به خود را داشته و استفاده از هر کدام بسته به کاربری و درخواست مشتریان دارد.

سوله دو طبقه مستقل

در این نوع سازه‌ها فضای هر طبقه کاملا از یکدیگر جدا بوده و ارتباط میان طبقات از طریق یک راه پله برقرار می‌شود. در صورتی‌که از طبقه دوم این سازه‌ها برای مدیریت و نظارت استفاده شود می‌تواند امنیت بالایی را فراهم نماید. به همین خاطر استفاده از این سوله‌ ها به خاطر امنیت بالا توصیه می‌شود.

سوله دو طبقه وابسته

همانطور که از اسم این نوع سوله‌ها مشخص است، طبقات آن‌ها به یکدیگر وابسته هستند. این سوله‌ها از طریق یک راه پله میانی با یکدیگر ارتباط داشته و امکان جدا کردن طبقات در این حالت وجود ندارد.

سوله دو طبقه وابسته

دلایل استفاده از سوله دو طبقه

کمبود فضای لازم برای تولید

همانطور که می‌دانیم مشاغل صنعتی به تدریج رشد و توسعه پیدا کرده و این ویژگی صنایع در حال توسعه است؛ به نحوی که سوله صنعتی که دیروز مکان مناسبی برای راه اندازی یک حرفه بوده، ممکن است دیگر مفید نباشد. سوله دو طبقه سازه‌ای است که افراد برای جبران کمبود فضای لازم جهت تولید از این سازه‌های پرکاربرد استفاده می‌کنند.

جدایش بخش‌های فرعی تولید

یکی از موضوعاتی که همواره ذهن مدیران را به خود مشغول می‌کند تداخل وظایف ایستگاه‌های مختلفی است که در یک سوله وجود دارد. وجود نظم و انسجام در بخش‌های مختلف یک صنعت امری ضروری است. سوله‌هایی که دارای دو طبقه یا چندین طبقه هستند می‌توانند این هدف را به خوبی تحقق بخشند.

این امر به نحوی انجام می‌شود که بخش‌های اصلی مانند ماشین آلات سنگین و تجهیزات بزرگ در طبقه اول نگهداری می‌شوند. مونتاژ یا بسته بندی که در درجه دوم مورد اهمیت قرار می‌گیرد، به طبقه بالا انتقال پیدا می‌کند.

سوله دو طبقه

استفاده بهتر از مساحت محدود

بسیاری از افراد تصور می‌کنند محدودیت فضای تولید را می‌توان با بالابردن متراژ سوله تامین نمود. اما این به شرطی است که فضای کافی در دسترس باشد. در برخی از مواقع افراد زمین محدودی در اختیار دارند و به جای رشد عرضی سازه بایستی برای سازه رشد ارتفاعی در نظر گرفت بنابراین، ساخت سوله دو طبقه موجب می‌شود استفاده بهینه‌تری از فضا با همان متراژ داشته باشیم.

ایجاد فضای مدیریت، نظارت و مانیتورینگ

برخی از مدیران تمایل دارند تا به کارخانه یا واحد تولیدی خود، نظارت مستقیم داشته باشند. ساخت سوله‌هایی که شامل چندین طبقه هستند نظارت را برای مدیران آسان‌تر خواهد نمود. در برخی موارد دفتر مدیریت یا واحد نظارت بر کارخانه به صورت نیم طبقه ساخته می‌شود که این روش بسیار پرکاربردتر است.

ساخت سوله با ساندویچ پانل

امروزه برای ساخت سوله از ساندویچ پانل دیواری و برای سقف آن‌ها از ساندویچ پانل سقفی استفاده می‌شود. ساخت سوله با ساندویچ پنل باعث می‌شود وزن سوله تا حد زیادی کاهش پیدا کند. همچنین موجب کمتر شدن هزینه‌های ساخت و ساز می‌شود. برای ساخت سوله‌ها از ساندویچ پنل‌هایی مانند ساندویچ پانل پلی یورتان، پلی استایرن و پانل پشم سنگ استفاده می‌شود.

ساخت سوله دو طبقه

روش‌های ساخت سوله

ساخت سوله با استفاده از دو روش انجام می‌شود. روش اول سوله سبک و روش دوم سوله تیرورقی یا سنگین است. سازه‌هایی که برای فعالیت‌های سنگین هستند اصولا با استفاده از فولاد که دارای مقاومت بیشتر است ساخته می‌شوند. یکپارچگی در ساخت و اتصالات سوله‌های تیرورقی از ایجاد هر گونه نوسان در این سوله‌ها و سازه‌های سنگین جلوگیری می‌کنند.

استفاده از این روش استحکام سازه را در برابر وزن بالا افزایش می‌دهد. شایان ذکر است، به دلیل استحکام کمتر سازه‌های بتنی در برابر عوامل طبیعی نسبت به فولاد، استفاده از این مصالح توصیه نمی‌شود؛ چراکه بتن خاصیت در هم شکنندگی داشته درصورتی‌که فولاد خاصیت خمیدگی دارد.

یکی از موضوعاتی که در ساخت سوله‌های ذکر شده اهمیت دارد، اجرای فونداسیون و اسکلت سازه است. این سوله‌ها به علت مصرف زیاد فولاد، وزن زیادی داشته و باید ستون‌ها و فونداسیون تحمل بار خود سازه و وزن‌های آتی که بر سازه ناشی از استفاده و تردد، بر آن وارد خواهد شد را تحمل کند.

نکات مهم در ساخت سوله دو طبقه

یکی از نکاتی که در مورد سوله بایستی در نظر داشته باشید تعداد طبقات آن است که بایستی مشخص شود. در صورتیکه یک طبقه یا دو طبقه بودن سوله مشخص باشد مشکلی وجود نخواهد داشت و مهندسان و طراحان با توجه به کاربری سازه اقدام به طراحی نقشه سازه مورد نظر می‌کنند.
اما اگر در ابتدا قصد ساخت سوله یک طبقه را دارید و می‌خواهید در آینده طبقه‌هایی به این سازه اضافه نمایید، بایستی حتما مهندس مورد نظر را در جریان قرار داده تا سازه را طوری طراحی کند که بتوان در آینده به آن طبقات اضافه کرد.

سوله دو طبقه

سوله دو طبقه دست دوم

نکته حائز اهمیت در مورد این نوع سوله‌ها این است که این سوله‌ها قابلیت استفاده نداشته و دارای ابعاد مشخصی نبوده و قابلیت تغییر ندارند. یکی از مزیت‌های سوله‌ی فوق این است که نصب و اجرای آسان آنهاست. این سوله‌ها صرفا فونداسیون بندی شده و به یکدیگر جوش داده شده‌اند یا با پیچ و مهره به یکدیگر وصل می‌شوند. به این ترتیب سازه شما از لحاظ اسکلت در مرحله سریع تری قرار می‌گیرد.
اما برای اینکه بفهمید آیا سوله دست دوم برای شما گزینه مناسبی است یا خیر، بایستی مقاله سوله دست دوم را مطالعه نمایید و فاکتورهایی مانند استحکام، ابعاد و هزینه را برای استفاده از این سوله در نظر بگیرید. به این ترتیب به این نکته پی خواهید برد که آیا سوله دو طبقه دست دوم برای کار شما مناسب است یا نه.

هزینه ساخت سوله دو طبقه

هزینه ساخت سوله به فاکتورهایی مانند ابعاد سوله و متریالی بستگی دارد که در ساخت سوله استفاده می‌شود. عمدتا برای ساخت سوله دوطبقه از مصالح پیش ساخته‌ای مانند ساندویچ پانل استفاده می‌شود. لازم به ذکر است که این است که میزان مصرف فولاد در این نوع سوله‌ها بیشتر است و به این ترتیب قیمت ساخت اسکلت فلزی بیشتر خواهد شد اما هزینه ساخت دیوارها و فونداسیون کمتر خواهد شد.
اما به طور کلی برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با قیمت ساخت سوله با ساندویچ پنل، روش ساخت سوله خصوصا سوله‌های دوطبقه می‌توانید با کارشناسان فروش ماموت در ارتباط بوده و سوالات خود را در زمینه سازه‌های ساندویچ پانلی بپرسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس و پشتیبانی
قیمت ساندویچ پانل