نقشه سوله،سولهها از جمله سازههای فلزی هستند که در صنعت ساخت و ساز و زندگی روزمره بسیار پرکاربرداند. در ساخت سولهها نیازی به ساخت ستون در وسط سازه نیست و دیوار این ساختمانهای بلند از فلزات مستحکمی ساخته میشود که قیمت تمام شده را برای مصرف کننده و سازنده بالا میبرد. تولید ساندویچ پانل در این صنعت کمک بزرگی به پایین آمدن هزینههای تمام شده در ساخت سوله کرده است.از سولهها در موارد مختلفی مانند کارخانهها، شرکتها، صنایع، مجتمعهای ورزشی، مرغداریها و…استفاده میشود. حال که به تعریفی از سوله پرداختیم در ادامه انواع سوله را نام میبریم تا آشناییت لازم را با انواع سوله داشته باشید که در انتخاب و ساخت سوله مورد نظر دچار مشکل نشوید.
انواع سوله
- سوله خرپایی
- سوله تیرورقی
- سوله UBM
نقشه سوله
قبل از اینکه هر اقدامی برای ساخت سوله صورت گیرد مهندسان و متخصصان فعال در این زمینه به بررسی زمین ساخت میپردازند تا شرایط ساخت را با توجه به کاربری سوله در نظر گیرند.
در مرحله بعد که درواقع موضوع اصلی مقاله ما است، نقشه کشی سوله است. در این مرحله مهندسان معمار شکل ظاهری و کلی سوله را با رعایت ارتفاع و ابعاد فضای سالن سوله با توجه به استانداردهای گفته شده از طرف کارفرما ترسیم میکنند. پلانهای تیر ریزی سقف طبقه همکف، پلان تیر ریزی سقف طبقه اول، پلان تیر ریزی سقف زیر زمین اول، پلان تیر ریزی سقف زیر زمین دوم، پلان تیرریزی بام، پلان اتصالات کف، باد بندی قائم، پلان اندازهگذاری فوندانسیون، پلان آرماتورهای فوقانی فونداسیون و…..از جمله نمونه پلانهای ترسیمی در نقشه سوله است.
همچنین برای دانستن وزن تقریبی سوله مهندس محاسب، محاسبات سوله سبک و سنگین را برآورد میکند. باید در نظر داشت وظیفه مهندس محاسب در ساخت سوله بسیار مورد اهمیت است چراکه وزن نهایی سوله تاثیر مستقیمی بر قیمت نهایی سازه میگذارد. به جز موارد ذکر شده بهتر است نقشه تاسیسات سوله نیز به دست مهندسان تهیه شود .
از آنجایی که نقشه کشی سوله از مهمترین بخشهای پروژه ساخت سوله است، مدت زمان انجام نقشه کشی آن بین یک هفته تا یک ماه متغیر است و ممکن است در ساخت سولههای صنعتی بزرگ به زمان بیشتری نیز نیاز پیدا کند.
نکته مهم در اتمام نقشه کشی سوله این است که نقشه کش سازه باید سه نسخه از نقشه را که دارای مهر و امضای افراد با صلاحیت مانند مهندس عمران دارای پروانه و یا همان مهندس محاسب است را به شهرک صنعتی و دفتر فنی مرجع صدور جواز ساخت قرار دهد.
قیمت سوله
یکی دیگر از موارد مهمی که در قیمت این سولهها تاثیر میگذارد همانگونه که در بالا نیز اشاره کردیم مصالح استفاده شده در ساخت است. امروزه به جای استفاده از فلزات گران قیمت، آجر و سیمان از ساندویچ پانلهای دیواری و سقفی مختلفی مانند ساندویچ پانل پلی اورتان با ورقهای آلومینیوم، گالوانیزه و آلوزینک استفاده میکنند که جز بهترین نوع ساندویچ پانل در ساخت سوله است.
از دیگر مزایای استفاده از ساندویچ پانل میتوان به سبکی سوله، سرعت حمل و نقل آسان، مقاومت بالای سوله در برابر عوامل طبیعی مانند زلزله، عایق خوب صوت و حرارت و بالا رفتن عمر مفید سوله اشاره کرد.